Вторник,

Свиленски с ключов коментар за изборите. Какво иска народът

От: Агенция Стандарт -
6413
Свиленски с ключов коментар за изборите. Какво иска народът
A
A
A

В момента управляващата коалиция търси законен начин да се разплати с фирмите, защото незаконно им е възлагана работа, това коментира в "Още от деня" председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

"Пътните фирми очакват пари за своята свършена работа, но хаосът в тези седмици е създаден единствено от ГЕРБ. По тази тема няма разногласия, всички партии в управляващата коалиция искат проблемът да бъде решен и парите да бъдат платени“, заяви той.

Парламентарната група на БСП на извънредното заседание на регионалната комисия утре ще подкрепи решението да се плати на строителните фирми. 50% сега и останалите 50 % след проверка за качеството на изпълнената работа.

Свърши некачественото строителство в България, категоричен е Свиленски.

"Коалиционното споразумение се изпълнява. Нито един от посочените проблеми – избора на управител на БНБ, решението за строителните фирми, не е част от коалиционното споразумение. Коалиционното споразумение е гарант за функциониране на коалицията и правителството. И докато то не бъде нарушено от някои от коалиционните партньори, България ще има правителство и парламентарно мнозинство. Всичко друго е въпрос на диалог и решаване на проблемите", каза още депутатът от левицата.

И допълни, че с искането си за връщане на хартиените бюлетини БСП не показва, че се готви за избори.

„Изборният кодекс трябва да бъде променян поне три години преди избори. Искаме сега да променим Изборния кодекс, за да може за три години ЦИК, общинските и секционните избирателни комисии и българските граждани да са подготвени за следващите избори – било то парламентарни след 3 години или местни след 1,5 години“.

Най-важното, по думите му, е да има избирателна активност. Избирателната активност и юли месец, и ноември беше изключително ниска.

„По този начин ние като народни представители, правителството и институциите не са представителни. Ние искаме да се повиши тази представителност“, подчерта Георги Свиленски.

И посочи, че българските граждани не искат избори в момента, а управление, което да решава проблемите.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички