Свиленски разкри чии интереси ще настъпи БСП

Нинова има подкрепата на партията, каза депутатът

Свиленски разкри чии интереси ще настъпи БСП | StandartNews.com

Какво ще прави БСП в управлението и какви промени предстоят в Столетницата каза народният представител от БСП Георги Свиленски в интервю за Нова тв. Той отхвърли твърденията в публичното пространство, че номинираният за земеделски министър от квотата на социалистите Иван Иванов е бил управител на фирма на СИК.

Някои хора се уплашиха. Министерството на земеделието е най-големият бенефициент по европейски средства. Ето там търсете причината защо някои хора се уплашиха. През 1995 г. Иванов е бил на 18 години. Да, продавал е застрахователни полици, но това не те прави управител на каквато и да е застрахователна компания. Истината е, че той като министър ще настъпи доста интереси. Има страх сред някои, че корупцията спира, че идва ред и сигурност, коментира темата Свиленски.

Относно министерствата на труда и социалната политика, икономиката и земеделието Свиленски посочи, че са ги получили като част от преговорите, тъй като БСП винаги е наблягала на социалната политика. Що се касае за Министерството на туризма, той предположи, че просто така се случило те да го вземат.

По отношение на самата партия Свиленски увери, че по време на Националния съвет, наред с одобрението на коалиционното споразумение, е бил обсъден и лошият изборен резултат на левицата.

Втората точка беше обсъждане на резултатите, много подробен и точен анализ от изборите от Вигенин. Сега ще има време партията да се стегне и мобилизира. Проблемите са организационни, посочи депутатът от БСП.

На въпрос за бъдещето на Корнелия Нинова като лидер на партията Георги Свиленски напомни, че на 22-ри януари има Конгрес на партията и тогава ще бъде стартирана процедурата по пряк избор на председател.

Нека да изчакаме и да видим кои ще са кандидатите за председател. Но аз мисля, че Нинова има подкрепата на партията, посочи той.

По темата със зеления сертификат в Народното събрание Свиленски отбеляза, че сертификатът "трябва да важи еднакво за всички български граждани".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай