Четвъртък,

Свиленски настъпи ГЕРБ за кюлчетата на Борисов

От: Стандарт -
2246
Свиленски настъпи ГЕРБ за кюлчетата на Борисов
A
A
A

Депутатът от БСП Георги Свиленски отговори на твърденията на ГЕРБ, че България тайно изнася оръжие за Украйна. Вчера народният представител от партията на Борисов Христо Гаджев каза, че от летище София са извършени два полета до Полша, с които са изнесени 600 000 броя 30 и 40-милиметрови снаряди за гранатомети.

Скандалът трещи! ГЕРБ с нови разкрития за оръжие към Украйна

"Г-н Гаджев прави свободни съчинения по картинка. Показва официален отговор до Народното събрание за износ на оръжие с краен потребител в държава членка на ЕС и прави "обосновано предположение", че от тази държава едва ли не са подали документи с невярно съдържание и са излъгали официалните български институции и оръжието не е за нея, а за Украйна.

Спрете се, в желанието си на всяка цена да свалите правителството и да се върнете на власт, ще вкарате България в международен скандал", коментира Георги Свиленски.

И допълва: "А що се отнася до "обоснованите предположения" и ние имаме такива, че кюлчетата в чекмеджето на Борисов са негови и че арестът му е заслужен, но точно вие от ГЕРБ ревнахте до Бога, че няма доказателства.

Къде са ви сега доказателствата за износ на оръжия?

Или когато ви е изгодно, трябват доказателства, когато не ви е, карате на "обосновани предположения", е позицията на депутата от БСП.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички