Събота,

Стряскаща атака по БНТ и БНР! Как ги нарекоха

От: Редактор -
1423
Стряскаща атака по БНТ и БНР! Как ги нарекоха
A
A
A

"Настояваме да предприемете съответните действия за прекратяване на всеки опит БНТ и БНР да бъдат употребявани за провеждане на вражеска пропаганда срещу България. Да се дава правото на "гледна точка" на тези, които директно или индиректно подкрепят един престъпен режим, който убива и арестува заради друга гледна точка, не е проява на свободна и независима журналистика, а на зависимост от този режим".

Това казва председателят на сдружение ДОМ (Достойнство, отговорност, морал) Иван Сотиров, който изпраща позицията до Народното събрание. "Недопустимо е Народното събрание на РБ да толерира в медиите, които се издържат с парите на българските данъкоплатци, да се провежда кампания, която е в грубо противоречие с нашите закони, националния ни интерес и с традиционните ценности на българина – човеколюбие и свободолюбие. Така ще бъде защитено и името на множеството добри журналисти и професионалисти, които работят в БНР и БНТ", уточнява Сотиров.

Според позицията, подкрепата за режима на Путин всъщност е национално предателство по чл. 100 на Наказателния кодекс - защото Кремъл е сложил България в списъка си с "неприятелски държави". Чл. 100 от НК обаче касае официално обявена война, а такава между България и Русия няма. Няма и започнати военни действия между двете държави.

Интересен факт е, че в позицията не са посочени конкретни примери на канени по темата "Войната в Украйна" в БНТ и БНР "лица, свързани с обявения със закон за престъпен комунистически режим и неговия репресивен апарат, които водят кампания за оправдаване на действията на престъпния кремълски режим, който нападна една независима държава".

Друг интересен факт е какви точно са правомощията на Народното събрание спрямо БНТ и БНР - парламентът избира 3 от 5-те членове на Съвета за електронни медии (СЕМ), който е отговорният орган по отношение на обществените медии, пише actualno.com.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички