Вторник,

Стефан Янев с важна новина за новата си партия

От: Стандарт -
1764
Стефан Янев с важна новина за новата си партия
A
A
A

Бившият служебен премиер се надява скоро да обяви новата си партия. "На финалния етап сме, така да се каже. Разбира се, има изисквания на закона за политическите партии, с които ние трябва да се съобразим. Имаме готовност. Надявам се в близките седмици това да стане", заяви генерал Стефан Янев по повод своя бъдещ политически проект в "Лице в лице" по bTV.

Що се отнася до позиционирането на новата формация в политическия спектър Янев каза, че "чистата идеологическа схема ляво-дясно не е толкова интересна, хората вече достатъчно се объркаха в тези идеологеми". "Мисля, че е по-важно да кажем, че съмишлениците на това ядро, в което сме се събрали към момента съмишленици и хората, които ще се влеят в проекта, са по-скоро хора, които милеят за България, хора, които мислят за България", каза Янев.

Бившият министър на отбраната разкри, че е против връщането на хартиената бюлетина, защото "машинното гласуване с всичките недостатъци, които се споменават към момента, все пак е една крачка напред от гледна точка на нашето битие и нашата практика, които сме чували през годините, за изкривяване на вота".

Изпращането на военна помощ за Украйна ще удължи агонията на хората там, смята бившият министър на отбраната. "Моето мнение по темата съм казал и преди - да, ние трябва да помогнем на една страна, която е нападната, по начина, по който го правим досега - хуманитарна помощ по отношение към бежанците, които са пострадалите, които изнасят тежестта на човешките страдания", каза Янев. Според него тезата, че ако Украйна бъде оставена сама срещу Русия, то Киев ще капитулира, има основание, но данните, с които разполага, показват, че военната помощ е унищожавана от руските руските сили в рамките на 24-36 часа след нейното пристигане. "Трудно е да преценим дали Украйна не би била агресор в един друг вариант за развитие на нещата, каквито не се случиха", заяви Янев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички