Станишев: Детската гаранция трябва да заработи час по-скоро

Станишев: Детската гаранция трябва да заработи час по-скоро | StandartNews.com

"Не мога да приема, че в най-богатия съюз в 21-ви век има​ гладни деца, които не могат да ходят на училище.

От​ позицията си​ на президент на ПЕС ще направя всичко възможно, за да се промени жестоката действителност ​за твърде много деца в Европа​. Борбата с бедността и отстояването на правата на най-уязвимите винаги е било приоритет за ПЕС. ​Ние, европейските социалисти направихме Младежката гаранция възможна през 2012г. Ще положим същите усилия, за да​ направим Детската гаранция реалност", заяви Сергей Станишев на конференция, организирана от ​групата на социалистите и демократите в ЕП.

На нея присъстваха и Никола Шмит, министър по социалните въпроси ​на Люксембург и ротационен председател на Съвета на социалните министри, холандския​т му колега Джета ​Клинсма, както и евродепутати.

​Лидерът​ на Партията на европейските социалисти осъди шокиращата детската бедност в ЕС и призова за ​общи​ действия за справяне с този проблем. В Европейския парламент той подкрепи стартирането на Европейска детска гаранция за борба с детската бедност и подобряване на живот​а на децата​ на Европа​.

Предложението за Европейска детска гаранция ще бъде гласувано​ следващата седмица ​на заседанието на Европейския парламент в Страсбург.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай