Понеделник,

Станишев разкри пъклен план на Петков. Защо закопа БСП?

От: СТАНДАРТ -
25966
Станишев разкри пъклен план на Петков. Защо закопа БСП?
A
A
A

Пъклен план на "Продължаваме промяната" и Кирил Петков срещу БСП разкри лидерът на ПЕС Сергей Станишев, бивш председател на Столетницата.

"БСП се показа като коректен коалиционен партньор, аз бих казал – като прекалено коректен, към „Продължаваме Промяната“ (ПП), защото ПП не бяха коректни към БСП”, коментира Станишев в Стара Загора, предава БТА.

„Продължаваме Промяната“ като че ли съзнателно закопаваха БСП, каза той. Според него има риск на предстоящите избори да се получи сблъсък между ГЕРБ и ПП, а БСП да пропадне.

„Знаете, че на всички избори е най-важно кои са двете политически сили, които правят големия сблъсък. Най-големият риск е дали ще можем да се справим като партия, да измислим наша алтернатива”, посочи Станишев.

„За съжаление в това правителство имаше заложени няколко основополагащи дефекта, които доведоха до неговия ранен финал”, коментира още председателят на ПЕС. „Първо - нито един от спорните въпроси между партиите в коалицията не беше залегнал в програмата за управление, което доведе до това, че когато се сблъскваха с всяка противоречива теза в хода на управление, възникваше криза”, посочи Станишев и добави, че това е довело до голямо напрежение между партиите.

Като втори проблем той посочи липсата на механизъм за изглаждане на спорове. Трето – за едно коалиционно напрежение е изключително важна политическата култура. „Ако не се уважават лидерите на партиите, се получава това, което се получи”, добави той.

 

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички