Станишев разкри пъклен план на Петков. Защо закопа БСП?

Бившият соцлидер с тежки думи

Станишев разкри пъклен план на Петков. Защо закопа БСП? | StandartNews.com

Пъклен план на "Продължаваме промяната" и Кирил Петков срещу БСП разкри лидерът на ПЕС Сергей Станишев, бивш председател на Столетницата.

"БСП се показа като коректен коалиционен партньор, аз бих казал – като прекалено коректен, към „Продължаваме Промяната“ (ПП), защото ПП не бяха коректни към БСП”, коментира Станишев в Стара Загора, предава БТА.

„Продължаваме Промяната“ като че ли съзнателно закопаваха БСП, каза той. Според него има риск на предстоящите избори да се получи сблъсък между ГЕРБ и ПП, а БСП да пропадне.

„Знаете, че на всички избори е най-важно кои са двете политически сили, които правят големия сблъсък. Най-големият риск е дали ще можем да се справим като партия, да измислим наша алтернатива”, посочи Станишев.

„За съжаление в това правителство имаше заложени няколко основополагащи дефекта, които доведоха до неговия ранен финал”, коментира още председателят на ПЕС. „Първо - нито един от спорните въпроси между партиите в коалицията не беше залегнал в програмата за управление, което доведе до това, че когато се сблъскваха с всяка противоречива теза в хода на управление, възникваше криза”, посочи Станишев и добави, че това е довело до голямо напрежение между партиите.

Като втори проблем той посочи липсата на механизъм за изглаждане на спорове. Трето – за едно коалиционно напрежение е изключително важна политическата култура. „Ако не се уважават лидерите на партиите, се получава това, което се получи”, добави той.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай