Спор за ДДС може да скара управляващите, какво се предлага

Демократична България няма да подкрепи въвеждането на диференцирани ставки по ДДС

Спор за ДДС може да скара управляващите, какво се предлага | StandartNews.com

Няма да подкрепим въвеждането на диференцирани ставки по ДДС, декларира пред НоваНюз депутатът от „Демократична България” Георги Ганев. По думите му тепърва предстоят разговори с коалиционните партньори по тази тема.

„Очакваме те да ни убедят с ясни разчети и прогнози, че това би довело до облекчаване инфлацията или до положителен ефект за най-бедните българи. Ще вляза обаче в тези разговори скептичен по този параграф. Ако ще се сваля ДДС, нека е от общата ставка”, обясни той.

„Демократична България” предлага две конкретни мерки за справяне с високите цени в страната. „Да се намали акцизът на горивата. Това е и секторът, в който най-бързо поскъпват продуктите, това решене ще доведе до намаляване цените с около 20-30 стотинки. Няма да намали темповете на тяхното нарастване, но поне ще има временно облекчение", каза Ганев.

"Другата мярка, която предлагаме и която е по-трудна за преглъщане от Европа, е да се премахне количеството за вноса за определен период от време. Когато се увеличи вносът, цените тръгват надолу”, обясни икономистът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай