Социалист с подарък за Нинова. Реакцията

Лидерът на БСП присъства на десетото издание на инициативата „Танцувай с нас“

Социалист с подарък за Нинова. Реакцията | StandartNews.com

Социалистът Назми Мюмюн подари фиш от тотото на лидера на БСП Корнелия Нинова при посещението й в Кърджали. Намзи пожела печалбата да бъде за партията, Нинова обаче каза, че ако спечели джакпота, ще дари парите за децата.

Лидерът на БСП присъства на десетото издание на инициативата „Танцувай с нас“, с която социалистите в Кърджали отбелязват Деня на труда и международната работническа солидарност - 1 май.

В изказването си Нинова подчерта, че участието на БСП в правителството е гарант за социалната държава и за защита правата на трудещите се хора.

България не изнася оръжие за Украйна, а за 60 други държави. Това повтори за пореден Корнелия Нинова и бе категорична – позицията ѝ ще остане непроменена и ако бъде прието от парламента решение страната ни официално да започне да снабдява Украйна с военна техника, БСП ще излезе от коалицията.

„Никой тук на площада в Кърджали не е „за“ това да изпращаме оръжия на там. Лидерство не е да вървиш срещу народа си. То е да го водиш в посока, в която той иска. А волята на по-голямата част от българския народ е ясна и ние изразяваме точно това намерение и желание“, каза Корнелия Нинова.

По отношение на кризата с газа вицепремиерът заяви, че бизнесът е категоричен – трябва сегашната цена на синьото гориво да се запази, защото иначе ще фалира. А така много хора ще останат без работа. „Това означава слагане на таван на цената на газа – такава, каквато е сега. А разликата да се поеме от държавата“, коментира Нинова.

 

Тя посочи, че една от темите за разговор на предстоящия Коалиционен съвет, ще е за това дали такъв вариант е възможен. Според нея средствата могат да се покрият от свръхпечалбата на енергийните дружества.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай