Смяна на министри? Истината от Нинова

Вицепремиерът определи подобни твърдения като "манипулация"

Смяна на министри? Истината от Нинова | StandartNews.com

Представители на управляващата коалиция отричат да се обсъжда смяна на министри.

Пред журналисти в кулоарите на парламента вицепремиерът Корнелия Нинова определи подобни твърдения като "манипулация":

"Нито сме обсъждали, нито съм чула такова нещо. Според мен, е слух само и манипулация", каза Нинова, предава БНР.

Министърът на външните работи Теодора Генчовска не е подавала оставка, нито има такова намерение, заяви депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов.

Балабанов определи като спекулации твърденията, появили се в социалните мрежи и в някои сайтове, че министър Генчовска се готви да подаде оставка:

"Това е категорична, абсолютна лъжа. Мога да ви уверя, че министър Генчовска си е на мястото. Въобще не се говори и не се обсъжда такъв вариант. Напротив".

Балабанов напомни, че утре министър Генчовска ще бъде изслушана в Народното събрание заради друга фалшива новина - че е отстъпила от позицията ни по отношение на Северна Македония:

"Включително министърът на външните работи на Германия използваше фалшивите новини по отношение на бързото присъединяване на Македония в Европейския съюз, след което се появиха призиви за оставка на министър Генчовска, която се била съгласила на някакви неща. И това е абсолютна лъжа. Затова тя просто ще дойде тук, в пленарна зала, за да го обясни".

Станислав Балабанов обвърза проблемите с разплащанията към пътностроителните фирми с кандидатурата на Любомир Каримански за управител на БНБ:

"В последните седмици този казус се постави като заложник по отношение на друга политическа интрига - изборът на гуверньор на БНБ. За съжаление, може би от детинство и от спортна злоба, се блокира цяло едно министерство, бламира се министър от управляващата коалиция. И щом ще има комисии антикорупционни за Министерство на регионалното развитие, да има такива за Министерството на финансите, за министерството на господин Лорер, за всички министерства, които разполагат с държавни пари".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай