Службите с тежък провал за войната в Украйна. Обвинения от Атанасов

Депутатът е категоричен, че в службите има руска агентура

Службите с тежък провал за войната в Украйна. Обвинения от Атанасов | StandartNews.com

Българските служби за сигурност са знаели кога ще започне войната, но не са съобщили. Такова съмнение изрази в интервю за Нова телевизия председателят на Комисията по вътрешна сигурност в парламента Атанас Атанасов. Той бе категоричен, че в службите има руска агентура.

 „Ние констатирахме един много сериозен провал на българските служби. В навечерието на войната те убеждаваха всички институции, включително и Народното събрание, че военни действия няма да има”, каза той.

„Президентът Байдън един месец преди началото на войната излезе и каза „Русия ще нападне Украйна еди кога си”. От „Демократична България” ще поискаме българските служби да предоставят в парламента кореспонденцията с нашите партньорски служби", каза той.

„Съгласно чл. 105 от Конституцията вътрешната и външната политика на България се провеждат от МС. Нека всеки си знае мястото. Няколко пъти ми се налага да казвам на г-н Радев, че не управлява служебно правителство. Той може да е върховен главнокомандващ, но в мирно време няма правомощия”, каза още Атанасов. Според него до момента премиерът взима правилни позиции.

„Смятам, че правителството на този етап, макар и с някои колебания, има правилно поведение. Всички дефицити в българските въоръжени сили, ако се наложи трябва да бъдат попълнени от съюзниците. Ние сме член на НАТО и трябва да разчитаме на това. Позицията на президента е такава, за да се хареса на русофилския електорат", поясни още председателят на Комисията по вътрешна сигурност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай