След личните лекари, ще има ли лични фармацевти? Идеята

Всеки има нужда от подкрепа в ползването на здравна и лекарствена информация

След личните лекари, ще има ли лични фармацевти? Идеята | StandartNews.com

Здравният министър Асена Сербезова честити в социалните мрежи днешния празник на колегите й от Българския фармацевтичен съюз.

По думите и на този ден преди 15 години съсловната организация е създадена с много плам, надежди и немалка доза безсъние.

"Нека енергията, която ни събра тогава продължава да ни води към по-добро бъдеще за професията ни, дори през тези трудни времена на пандемия и разделение. Постигнахме немалко за тези години, но още повече остана и за нас, както и за тези, които идват след нас. Макар и с малки крачки, важно е да вървим напред и да творим по-добрите условия за фармацевтична грижа, която това болно общество заслужава", подчертава Сербезова.

"Пандемията от COVID-19 ни изправи пред изпитания, но ни предизвика и да се обединим и да си спомним общите ни цели. Припомни на обществото колко е важен достъпа до фармацевт и лекарства, а по-късно това получи и институционално признание", пише още министърът на здравеопазването в пост във Фейсбук.

"Сега се обсъждат възможности за подпомагане на достъпа до фармацевтична грижа в общините без аптеки, за да има всеки своя личен фармацевт. Защото повече от всякога в последните две години стана ясно, че всеки има нужда от подкрепа в ползването на здравна и лекарствена информация, всеки има нужда от съвет от медицински специалист и от правилна комуникация с такъв , в правилния момент", добавя проф. Асена Сербезова.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай