Понеделник,

Слави с инструкции към министрите си, какво поиска от тях

От: Редакция -
Слави с инструкции към министрите си, какво поиска от тях
A
A
A

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви, че лично е подписал коалиционното споразумение за съставяне на правителство.

В публикация в профила си във фейсбук той увери, че не е участвал в пазарлъци. Трифонов посъветва министрите от квотата на ИТН да си определят един ден в седмицата (за предпочитане събота или неделя), в който да се срещат с гражданите, както и да имат един ден, в който да правят бифинг за медиите. Ето какво написа лидерът на ИТН във фейсбук:

"От днес вече има редовно правителство. Аз подписах коалиционното споразумение и мога да ви уверя, че не съм участвал в никакви пазарлъци. Съзнателно използвам думата “пазарлъци”, тъй като тя беше наложена за въпросните преговори от така наречените социолози, политолози и журналисти.

Дали тази дума е подходяща, оставям да прецените вие.

Та, тъй като „Има такъв народ“ от самото начало ясно заяви, че ще направи всичко възможно да има правителство, в последния месец основното, което правихме аз и моите колеги, беше да направим всичко възможно правителството да съществува, а не да даваме интервюта и да си чешем езиците в подпомагане създаването на слухове. Нашето участие в правителството беше реализирано по следния начин:

Нашите експерти участваха в онлайн излъчваните разговори, след което господата Кирил Петков и Асен Василев ни предложиха четири министерства, в които ние да участваме, ние се съгласихме и така наречените “преговори” приключиха за една минута.

Казвам това по този начин, защото истината е такава и смятам, че подкрепата ни за това правителство трябва да изглежда точно така – спокойно, хладнокръвно, професионално, експертно, без много приказки, а с ясни действия.

В този ред на мисли, ще си позволя да дам един съвет на четиримата министри, излъчени от „Има такъв народ“.

Уважаеми колеги, помислете дали не е добре да имате един ден от седмицата, препоръчвам ви почивен ден – събота или неделя, и този ден да бъде отворен да се срещате с българските граждани във вашето министерство, да се срещате с всеки български гражданин, който пожелае да се види с вас, защото вие сте министри на всички и не трябва да се криете зад дебелите стени на министерствата си. Освен това си мисля, че както в цивилизованите държави, вие трябва да имате и един ден, в който да давате брифинг за всички медии, които пожелаят да ви питат за всичко, което правите в поверените ви министерства. Защото трябва да носите отговорност за действията си публично.

Ще бъда много щастлив, ако и други министри от правителството разсъждават и приемат тези идеи".

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички