Слави праща Станислав Балабанов на посещение в Киев

Премиерът Кирил Петков кани коалиционните си партньори да отидат с делегация до Украйна

Слави праща Станислав Балабанов на посещение в Киев | StandartNews.com

„Има такъв народ” ще бъде представена от Станислав Балабанов в делегацията, която ще посети Киев, водена от премиера Кирил Петков.

„Аз ще бъда единственият представител. В тежки моменти се взимат трудни решения. Правителствена делегация е полезна като ход да се случи и със собствените си очи да се уверим какво значи война”, заяви Станислав Балабанов. 

В петък в интервю за Нова телевизия премиерът Кирил Петков обяви, че ще покани коалиционните си партньори да сформират делегация и да отидат до Киев.  Идеята на премиера е евентуалното пътуване до Украйна да завърши с общо решение - да изпрати ли България военна помощ на Киев.

„Идеята е по един човек от всички коалиционни партньори да отиде в рамките на тази седмица, за да може да подготви терена за предстоящото решение”, заяви вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

Като най-голямо предизвикателства пред общата позиция премиерът посочи полярните позиции на две от партиите в коалицията

„На този етап не мога да кажа дали г-жа Нинова ще пътува, вярвам, че ще има представител и на този коалиционен партньор, защото това е важно да може да се добие представа на място”, заяви още Сандов.

От БСП все още нямат официален отговор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай