Петък,

Слабаков сряза македонците, защо нямат място в Евросъюза

От: Рачо Рачев, кадър Нова ТВ -
4851
Слабаков сряза македонците, защо нямат място в Евросъюза
A
A
A

„Ако Северна Македония не си изпълнява задълженията по Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, тя няма място в Европейския съюз. Това е личното ми мнение. Понеже ги вързаха за Албания, а аз съм в комисията за Албания, мога да кажа, че за последните две години Албания си е изпълнила абсолютно всичко. За разлика от Македония”. Това обяви пред Нова телевизия евродепутатът от ВМРО Андрей Слабаков.

По думите му в момента той се опитва да направи всичко, за да се разделят двете държави при предприсъединителните преговори с ЕС. „Това е абсолютно несправедливо, защото албанците са направили всичко. Признаха българското малцинство още преди две години”, подчерта той.

Според него няма как да си подарим историята на Македония. „Ако те искат да си бъдат някаква отделна нация и държава, ако обичат да си имат собствена история. Няма как да им дам цар Самуил”, възмути се Слабаков.

„Много ни натискат да се сближаваме. Други държави. Но смятам, че  ние трябва да си имаме собствена политика. И тя трябва да е категорична, че ако те не изпълняват договора, те нямат място в ЕС. Едната от точките, които не изпълняват е, че не признават българското малцинство. Другото е техните много интересни учебници по история, в които пишат такива чудовищни неща за българите, че не е истина направо”, посочи евродепутатът.

Андрей Слабаков разказа и за скорошното си посещение в Украйна, при което занесе жизненоважни медицински консумативи до Болград. "Ако някой ви каже, че е лесно да се прекарват през граница ваксини или лекарства, не му вярвайте", подчерта той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички