Скочиха на Радан: Предава България, завива към БСП

Алексаднър Йорданов говори с него да изтегли резолюцията, Кънев отказал

Скочиха на Радан: Предава България, завива към БСП | StandartNews.com

СДС скочи срещу Радан Кънев, затова че предава България като инициира резолюция на Европарламента срещу страната си. Евродепутатът от СДС-ГЕРБ/ЕНП Александър Йорданов няколко пъти се опитал да говори с Кънев да не топи България пред Брюксел, но било безуспешно.

"Не ме изненада поведението на Радан Кънев, защото той от месеци работи за разбиване на дясното в България. Негова партия направи коалиция с наши противници и в Европа. В тази атака срещу България се включиха и крайно леви и леви либерали. Във всички случаи това беше крайно неморално към дясното и ЕНП", това заяви Йорданов в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3.

"Направих опит няколко пъти да говоря с Радан Кънев с идеята, ако може да поразмисли, че трябва да има мисъл за България, че ще хвърлим петно върху страната с такава резолюция", добави още той.

"Символиката на протеста е символ на омразата. Дори организаторите са се нарекли „Отровно трио”, те сами мислят за себе си като отрова, като омраза", каза още Йорданов относно протестиращите.

"Радан Кънев смята, че чрез този протест ще се вдигне рейтинга на неговата партия, ще влезе в парламента и ще управлява с БСП. Управление в следващия парламент може да има само в два варианта – с БСП или с ГЕРБ.

„Демократична България” е проекция на европейската левица, Радан Кънев е близо до идеите на ПЕС", каза в предаването и Иван Сотиров, бивш зам. председател на СДС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай