Скандални твърдения от бивш министър срещу българи за Русия

В света предстои процес на депутинизация и ние трябва да помогнем на руския народ

Скандални твърдения от бивш министър срещу българи за Русия | StandartNews.com

В света предстои процес на депутинизация и ние трябва да помогнем на руския народ, но това е дългосрочна задача. По-важното е да започне този процес и у нас най-накрая. Това означава и борба с мафията в България, тъй като мафията е в основата на путинизма в България, заяви пред Нова телевизия бившият министър на отбраната Бойко Ноев.

Той препоръча на Народното събрание да излъчи комисия, която да разследва руските специални служби у нас и по-конкретно взривовете преди години и отравянето на Емилиян Гебрев.

Българската прокуратурата под ръководството на Цацаров и Гешев е прикривала и е възпрепятствала разследването на тези престъпления. Гешев е един от проводниците на путинизма в България. Но освен него, има и бивши министри, които в момента са депутати и които също са прикривали разследванията и не са сътрудничили на британските служби, коментира още бившия военен министър.

Борисов сега да отиде да си вземе кученцето от Путин, когато навремето кършеше кръст и се продаваше на Путин за една тръба, заяви още той.

По темата с последния шпионски скандал у нас Ноев посочи, че заловеният бригаден генерал Валентин Цанков е известен като "Вальо Шпионина".

Според Бойко Ноев преговорите между Украйна и Русия няма да успеят. Много международни експерти смятат, че тази война ще става все по-грозна и че трябва да се подготвим за най-лошото, предупреди той.

За събитията в Украйна Ноев подчерта, че това не е война между два народа, а агресия на режима на Путин срещу украинския народ.

По думите му България е длъжна да помогне на Украйна във войната срещу Русия не само с предоставянето на хуманитарна помощ, но и с оръжие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай