Скандали и нападки спряха дебатите за заема

Скандали и нападки спряха дебатите за заема | StandartNews.com

Дебатите за взимате на нов външен дълг в размер на 16 млрд. лева преминаха в скандал между лидера на "Атака" Волен Сидеров и съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов и съпартиеца му Валентин Касабов.

Сидеров отправи директни нападки към Симеонов, че първата му  работа, когато е бил издигнат като общински съветник в Бургас е била да си уреди "парцелче".

"По вашата телевизия излъчват само гей порно", продължи Сидеров.

От своя страна Валери Симеонов каза: Шокиран съм, какво е това видение, изказвания за кокали, мръвки, сделки, далавери.

„Не мога да ви позная. Това ли е вашето мислене? Виждате ли друг начин за участие в политиката, освен този, който демонстрирахте от тази трибуна?", попита Симеонов.

„Когато се обсъжда и се взема толкова важно решение „е неуместно да използвате риториката на лумпените, които сте докарали с тези четири рейса. Не стана тази схема, която разработвахте тази седмица – къде са сделките и пазарлъците и за какво? Имам чувството, че се намирам на магистралата", каза още Валери Симеонов.

В дуплика Волен Сидеров се обърна към Валери Симеонов и обясни, че се е превърнал в „изпечен парламентарист, готов на всякакви сделки. „Вече сте осъден на трета инстанция и пак ще ви осъдя, че обиждате избирателите на „Атака", каза още той.

Минути по-късно Касабов обиди Сидеров на ръст с думите - Да си вдигна микрофона, че едно ниско човече говори преди мен.

Това вбеси лидера на "Атака", който се разкрещя в залата и тръгна да налита на бой

 До директен сблъсък за щастие не се стигна.

 Заседанието бе временно прекратено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай