Четвъртък,

Скандален Костадин Костадинов. Ще урежда сметки с телевизия

От: Рачо Рачев -
Скандален Костадин Костадинов. Ще урежда сметки с телевизия
A
A
A

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов смята, че има заповед, спусната на правителството на България, според която зеленият сертификат ще стане задължителен за всички административни сгради. Той уточни, че партията му е срещу принудителното ваксиниране, каквото според него се налага със зеления сертификат.

"Не съм сигурен, че това, което каза министър-председателят за отпадането на зеления сертификат при 75% ваксинирани, ще стане", каза Костадинов в интервю за БНР.

В същото време лидерът на "Възраждане" обяви, че най-вероятно ще заведе дело срещу бТВ, тъй като телевизията излъчи репортаж с интервюта, от който става ясно колко и кои от депутатите на партията на Костадинов са ваксинирани срещу ковид.

Четирима от 13 народни представители от парламентарната група на „Възраждане“ са ваксинирани срещу COVID-19, въпреки че наричат ваксините „експериментална течност“, а партията води кампания против имунизацията, зелените сертификати и мерките за справяне с пандемията, става ясно от репортажа.

Секретарят на партията Николай Дренчев и депутатите Иво Русчев, Стоян Таслаков и Даниел Петров са си поставили ваксина през 2021 г. и имат зелени сертификати. Други двама са преболедували, а един техен колега в момента е под карантина. Пред бТВ и четиримата народни представители казват, че имат „лични причини“ да се ваксинират и „не ползват зеления си сертификат“.

Интервютата с депутатите са направени в петък, 7 януари, когато в пленарната зала тече обсъждане дали да се влиза в парламента със зелен сертификат. При гласуването групите на "Възраждане" и "Има такъв народ" напуснаха залата и не участваха в взимането на решението. Останалите депутати избраха зеления сертификат да стане задължителен за влизане в сградите на Народното събрание от 24 януари.

От думите на Костадинов стана ясно, че той смята материала на телевизията за законово нарушение - "бъркане в здравните досиета". Това за него е нарушаване на личните данни и тепърва "ще си урежда нещата с тях".

Лидерът на "Възраждане" заяви, че е разбрал за ваксинираните преди няколко дни, но той самият не се интересува особено кой се е ваксинирал и кой не е, защото това е лично право.

Партията организира протест срещу мерките и ваксините на 12 януари, на който се очаква да присъстват народните представители от формацията.

А Костадинов съобщи още, че "Възраждане" ще направи опит да сезира Конституционния съд за зеления сертификат, но не е сигурен дали ще събере необходимите за целта депутати. По негови сметки му липсват 12 депутати, тъй като за сезирането са необходими общо 47.

За Костадин Костадинов зеленият сертификат в парламента е като нюрнбергските закони. За него това е това е конституционен преврат срещу Възраждане, "за да ги изхвърлят" от парламента.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички