Скандал. Социалисти масово напуснаха БСП

18 души си тръгнаха от партията

Скандал. Социалисти масово напуснаха БСП | StandartNews.com

18 социалисти на младежка възраст си тръгнаха вкупом от БСП, съобщи досегашният председател на ОПО "Родина" в Стара Загора Станимир Петров, който е бивш европейски шампион по кикс-бокс.

Напускането на Столетницата той й съпартийците му обясняват с несъгласието си по водената от ръководство геополитика и участие в правителство в коалиционен формат без допирни точки с идеите, които трябвало да отстоява една лява партия.Организацията съществувала от 2016-а година, тогава в  нея членували 34 души, но постепенно половината се оттеглили по различни причини.

"Как може БСП да участва в управление, което иска да се увеличат санкциите срещу Русия? Ние не приемаме това" – заяви Станимир Петров и допълни:"Ако действат така, че да не обидят определени геополитически фактори на наша територия, те ще загубят изцяло и без това поизтънелия си електорат!.

"Ние не напускаме БСП, за да влезем в друга партия. Политическото говорене у нас напоследък е толкова сервилно и толкова отблъскващо обикновения човек. Тезата, че сме малка страна и нямаме друг начин на политически изказ, вече не върви, особено след онзиденшното изявление на хърватския президент Зоран Миланович. Ако видим някога възраждане на автентичната лява идея в политиката ни, с радост бихме подкрепили такова начинание", уточни той.

От общинското ръководство на БСП – Стара Загора се въздържаха от коментар за масовото напускане на младите социалисти. На конгреса миналата седмица част от тукашните делегати са гласували за констатиране на подадената от Корнелия Нинова оставка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай