Сидеров се страхува от атентат като на Доган

Не изключва провокации и от страна на слбужбите

Сидеров се страхува от атентат като на Доган | StandartNews.com

София. Лидерът на Атака Волен Сидеров заяви пред журналисти, че от НСО са отказали да предоставят скенери и металотърсачи за охраняване на събитието на 3 март, когато партията му ще проведе извънреден сбор в зала 1 на НДК.

"При такъв голям форум от близо 4000 души трябва да се вземат мерки защото има всякакви ненормалници", каза Сидеров. И така отговори на въпрос дали се притеснява от евентуален атентат, какъвто имаше срешу почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган на 8-ата национална конференция на партията на 19 януари.

Сидеров намекна, че очаква на форума на Атака всякакви провокации, в това число "от страна на службите". На извънредния национален сбор партията му ще реши дали да се явява в коалиция с ВМРО и други потриотични организиции. До разпускането на 41-ото НС от Атака настояват за 22 законодателни промени в това число и конституционни.

Всички те ще бъдат предадени на президента Росен Плевнелиев във вторник по време на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност. Сидеро поясни, че лично ще настоява цялото заседание да се предава директно по медиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай