Вторник,

Шефът на парламента каза какво са говорили Ердоган и Петков

От: Рачо Рачев, сн. БГНЕС, архив -
1425
Шефът на парламента каза какво са говорили Ердоган и Петков
A
A
A

Има кръгове у нас, които се опитват да използват момента, близостта на войната, за свои икономически и политически цели. Целта е да се създава нестабилна обстановка в страната, заяви пред БНТ председателят на Народното събрание Никола Минчев.

Той каза още, че фокус на срещата между Кирил Петков и Реджеп Ердоган е бил икономически и транспортен. В същото време подчерта, че турският президент не е разговарял с българския премиера за отзиви след срещата по повод желанието за енергийна диверсификацията от наша страна.

Минчев заяви, че опашките за олио тази сутрин заради промоционална цена на олиото е идентичен с цената на бензина в началото на месеца, създавайки се обстановка с напрежение. След това времето показва, че няма предпоставки за подобно нещо, каза Минчев. Според него "промоционалната цена" е всъщност нормалната за пазара.

Коментира, че няма пряка опасност за България заради войната в Украйна и не е необходимо въвеждането на извънредно положение у нас. Запасяването със зърно може да се случи съвсем спокойно, за да може страната да бъде предпазена от ценова и продоволствена криза.

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички