Шефът на парламента каза какво са говорили Ердоган и Петков

Няма пряка опасност за България заради войната в Украйна, казва Никола Минчев

Шефът на парламента каза какво са говорили Ердоган и Петков | StandartNews.com

Има кръгове у нас, които се опитват да използват момента, близостта на войната, за свои икономически и политически цели. Целта е да се създава нестабилна обстановка в страната, заяви пред БНТ председателят на Народното събрание Никола Минчев.

Той каза още, че фокус на срещата между Кирил Петков и Реджеп Ердоган е бил икономически и транспортен. В същото време подчерта, че турският президент не е разговарял с българския премиера за отзиви след срещата по повод желанието за енергийна диверсификацията от наша страна.

Минчев заяви, че опашките за олио тази сутрин заради промоционална цена на олиото е идентичен с цената на бензина в началото на месеца, създавайки се обстановка с напрежение. След това времето показва, че няма предпоставки за подобно нещо, каза Минчев. Според него "промоционалната цена" е всъщност нормалната за пазара.

Коментира, че няма пряка опасност за България заради войната в Украйна и не е необходимо въвеждането на извънредно положение у нас. Запасяването със зърно може да се случи съвсем спокойно, за да може страната да бъде предпазена от ценова и продоволствена криза.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай