Шефът на КТ "Подкрепа" с обвинения към властта. Причината

Така ако я карат, за нас нищо хубаво, за тях също, предупреди синдикалистът

Шефът на КТ "Подкрепа" с обвинения към властта. Причината | StandartNews.com

Планът за възстановяване и развитие е писан за когото трябва, особено в раздел енергетика, обяви в интервю за НоваНюз президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Според него не е била дадена възможност на тези, които са имали критики към Плана, да изложат позициите си.

"Управляващите изглежда не знаят какво представлява една държава, поради което си мислят, че тя им принадлежи и вършат каквото си искат. Понякога го правят и това невинаги е за добро. Така ако я карат, за нас нищо хубаво, за тях също", предупреди синдикалистът. "Съсредоточаването на всички финанси на държавата на едно място не е добре", посочи още той.

"710 лева минимална работна заплата не е достатъчно. Това би имало смисъл в спокойна ситуация. Миналата година лятото минималната работна заплата трябваше да бъде 840 лева. Така са ни затиснали събитията, че всички разговори за минималната работна заплата са ужасно закъснели", каза Димитър Манолов.

"Практически невъзможен е сега механизмът за определяне на минимална работна по различни дейности. Изпреварващ механизъм е правителството по-често да определя минимална работна заплата", каза още той.

За новата актуализация на бюджета Димитър Манолов смята, че има възможност за предлагане на диференцирани ставки за данъци, необлагаем минимум върху минималната работна заплата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай