Шеф от ГЕРБ на разпит в полицията, каква е връзката с Борисов

Георги Мараджиев дава показания за осуетена акция срещу купуване на гласове

Шеф от ГЕРБ на разпит в полицията, каква е връзката с Борисов | StandartNews.com

Областният лидер на ГЕРБ в Пловдив и кмет на Стамболийски Георги Мараджиев беше привикан на разпит в полицията, заедно с още 15 активисти на партията.

 Мараджиев във Второ районно около два часа и половина.

 „След ареста на господин Борисов преди няколко дни, вие много добре знаете какво се случи, това нещо се повтаря по населени места на терен. Идеята е отстраняване на такива кметове, на областни координатори на ГЕРБ, обезсилване на политическата партия, смята лидерът на пловдивския ГЕРБ.

Той е извикан за разпит по сигнал, че на  изборите миналата есен опитал да осуети акция на Икономическа полиция за купуване на гласове в магазин в пловдивското Ново село.

Мараджиев отрича да е пречил на униформените. Твърди, че хората спонтанно се събрали, за да защитят собственика на търговския обект.

„Да се страхувам от арести? Че той Борисов не се страхува от арести, аз за какво да се страхувам? Страхувам се от нещо друго. Страхувам се от това, че по някакъв начин всички тези събития, които стават, водят към една полицейщина, към една полицейска държава”, категоричен бе той.

"Аз вярвам, че ако има предсрочни избори, ГЕРБ ще ги спечели. Тогава може би ще поискам от г-н Борисов – да оглавя МВР само за шест месеца. Тогава ще обърна нещата, както го сторих с Пловдивска област”, закани се областният координатор на партията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай