Ще преглътне ли БСП ремонта на украински танкове?

С каква позиция отиват социалистите на коалиционния съвет

Ще преглътне ли БСП ремонта на украински танкове? | StandartNews.com

БСП още веднъж твърдо застана зад Корнелия Нинова и потвърди позицията, че социалистите ще напуснат управляващата коалиция, ако страната ни изпрати военна помощ за Украйна. Социалистите се събраха на "Позитано" 20 преди съвета на управляващата коалиция, който започва в 20 ч.

Според депутата Александър Симов БСП „трябва да държи своята позиция непроменена“.  Министърът на туризма Христо Проданов отново потвърди, че левицата е против износа на оръжие за Киев.

По думите на Румен Гечев за БСП „на първо място са интересите на България, а след това партийните“.

Не е ясно обаче дали позицията на БСП ще остане крайна и при вариант танкове, БТР-и и друга бойна техника на Украйна да се ремонтират в българските заводи, както поиска президентът Володимир Зеленски при срещата си с премиера Кирил Петков.

„Личното си мнение споделям, че ремонт на техника не е проблем. Това не е пряк износ на оръжие и боеприпаси“, каза социалният министър Георги Гьоков.

Окончателното решение на червените ще стане тази вечер на коалиционния съвет и утре в пленарната зала. Следобед е насрочено извънредно заседание на НС, на което ще се гласува решението за военна помощ за Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай