Сензация? ГЕРБ с важна новина за кабинета

Разкриха какво мислят да правят, ако ги поканят

Сензация? ГЕРБ с важна новина за кабинета | StandartNews.com

"Ние сме отговорни и ако някой ни потърси, естествено ще се отзовем на тези разговори. Дали ще постигнем някакво съгласие, дали ще може да имаме някакъв компромис, е друг въпрос". Това каза по NOVA NEWS Александър Ненков от ГЕРБ-СДС по повод първия мандат на ПП, който се очаква да бъде връчен утре от президента.

"Но да се стигне дотам, най-малко трябва да се намали това напрежение, да се спре с реториката за мафия, мутри. Това са епитети, които не допринасят за търсенето на диалог”, посочи Ненков. Той обаче подчерта, че никой не ги е потърсил за подкрепа.

Според Ненков се случва това, за което от ГЕРБ са предупреждавали: че коалицията, която управляваше до скоро, е сглобена на "база на омразата и отрицанието просто да не е ГЕРБ. И в крайна сметка всички взаимни нападки и неразбирателство между коалиционните партньори е, че не могат да сформират визия накъде искат да отиде държавата”.

Какво ще се случи зависи от коалиционните партньори, смята още депутатът. Той припомни позицията на партията, изказана от Бойко Борисов, че ГЕРБ като цяло е готова да прави преговори и да се търси правителство с прозападно мислене, пише Novini.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай