Голяма битка за кмет на Благоевград

На частичния вот на 27 юни

Голяма битка за кмет на Благоевград | StandartNews.com

Седмина кандидати ще се борят за кветския стол на Благоевград на частичния вот на 27 юни. Това съобщи шефът на ОИК Мартин Бусаров. Трима от тях са издигнати от инициативни комитети, а останалите четирима са партийни, предаде dnes.bg.

В предизборната надпревара се включват като кандидати, издигнати от инициативни комитети, досегашният кмет Румен Томов, доскорошният председател на Общински съвет - Благоевград Андон Тодоров, както и Людмила Костадинова.

Партийните кандидати са Илко Стоянов от политическа партия "Има такъв народ"; д-р Виктория Каракостова-Нешева от "Демократична България - Обединение"; Цвета Рангелова е кандидатът за кмет на община Благоевград от партия "Възраждане" и Стефан Делиов от коалиция "Ние, Гражданите".

Частичните избори за кмет на община Благоевград са на 27 юни. Предизборната кампания започва на 6 юни, посочи Мартин Бусаров пред БТА.

До частичния вот в Благоевград се стигна, след като предишният кмет Румен Томов беше отстранен заради неспазване на разпоредба на Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай