СДС: Радан да се определи, за да вървим напред

СДС: Радан да се определи, за да вървим напред | StandartNews.com

Ако министър Ненчев се определя като опозиция, редно е да излезе от кабинета. Това заяви зам.-председателят на СДС Костадин Марков. Подканата идва ден, след като дясната ръка на Ненчев - организационният секретар на БЗНС Цветанка Андреева, застана до Радан Кънев и се обяви за опозиция, която кани премиерът Бойко Борисов на разговор за издигане на Росен Плевнелиев за нов мандат като президент. Марков уточни, че не желае да гони никого нито от блока, нито от управлението.

Сините депутати прочетоха декларация, с която призоваха както БЗНС, така и ДСБ и НПСД да се определят ясно дали са опозиция или управляващи, за да може РБ да продължи с нова визия към предстоящите политически предизвикателства. Марков даде за пример АБВ:
"АБВ показа как се излиза в опозиция - една дисциплинирана партия го прави за два дена".

"Действията на председателя на ДСБ водят до разцепление на блока", подчерта Костадин Марков. Той го обвини, че е излъгал, че СДС и ДБГ предлагат единна президентска кандидатура с ПФ. "Това е гаф, който може да се сравни единствено с номинирането на действащия държавен глава за нов мандат, без да бъде попитан за това", определи Марков. От ДБГ само предложили да се обсъди такава възможност, а от СДС настоявали за общ кандидат на блока след вътрешни избори.

"Въпреки шумно заявената си опозиционност, виждаме как ДСБ и гражданската квота протягат ръка на ГЕРБ за разговори за общ кандидат за президент и управленски приоритети", смятат от СДС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай