Сбогом между Борисов и Меркел

Направиха нещо, което всички очакваха

Сбогом между Борисов и Меркел | StandartNews.com

Бойко Борисов и Ангела Меркел направиха нещо, което всички очакваха. Министър-председателят в оставка на България и канцлерът на Федерална Република Германия разговаряха по телефона, съобщиха от правителствената информационна служба.

Те  взаимно си благодариха за изключително доброто сътрудничество през изминалите години, което допринесе много за задълбочаването на двустранните отношения между България и Германия и за развитието на тяхното европейско и евроатлантическо партньорство. Борисов и Меркел са двамата най-дългогодишни членове на Европейския съвет. 

Министър-председателят Бойко Борисов изтъкна, че и двамата с канцлера Меркел споделят проевропейските ценности и държат на европейската солидарност. „Затова се подкрепяме в ЕС и винаги сме имали пълноценен диалог“, добави Борисов.

В края на разговора премиерът Бойко Борисов обърна внимание, че България се справя успешно с пандемията и изрази очакване повече германски туристи да посетят страната ни през настоящата година, пише Novini,bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай