Петък,

Сблъсък между Петков и ДПС, премиерът оплете ролята на парламента

От: Рачо Рачев -
3685
Сблъсък между Петков и ДПС, премиерът оплете ролята на парламента
A
A
A

Спор между премиера Кирил Петков и парламентарната група на ДПС се разрази в парламента. Петков е в Народното събрание за блицконтрол и отговаря на депутатски въпроси.

В основата на общата политика на правителството е борбата с корупцията - в интервю пред "Обзървър" използвате понятия като олигарх и медиен магнат. С какви данни разполагате, че да посочвате Пеевски, а защо не посочвате и други - като знаете, че и Прокопиев е олигарх и медиен монополист според западни издания? Хората говорят, че вие сте марионетка на Прокопиев. По ваш образ и подобие ли търсите покровител и на Борисов, попита от трибуната на парламента председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Стоя и се чудя какъв е смисълът от тази институция като се задават такива въпроси. Разликата, според мен, между вас и мен е, че аз съм напълно независим, отговори Петков.

От кого сте независим? Стана практика вихрушката на тази власт да лъже на ангро в ситуацията, в която се намира, в сложна ситуация. Можете да ползвате и първоаприлска фактологическа неточност, но не всеки ден е 1 април, опонира Карадайъ.

Радомир Чолаков от ГЕРБ поиска Кирил Петков да се извини за въпроса: "Какъв е смисълът на тази институция?"

Но каза "ако ще се задават такива въпроси". Смисълът на тази институция е най-високият възможен, намеси се председателят Никола Минчев.

Вие ръководите тази институция и то не лошо. Очаквах вие да отговорите. Ако едно нещо върви като пате, ако крещи като пате - то е пате. Ако повтаряш думите на олигарха Прокопиев, ако назначаваш хората му, то изводът е пате, каза Йордан Цонев от ДПС.

Шизофренията тук стигна до висоти. Като решите дали сте адвокат на Петков или председател - тогава ще се обаждате господин председател. Когато някой заяви, че не вижда смисъл в НС - да го защитавате като Матросов на амбразурата, вече държим на вашето извинение, настоя депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

Ако съм обидил някого, извинявам се, бе реакцията на Минчев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички