Сабрутев отписа кабинета. Извади нож на ИТН

Отправи обвинения срещу бившите партньори на ИТН

Сабрутев отписа кабинета. Извади нож на ИТН | StandartNews.com

Депутатът Венко Сабрутев от „Продължаваме промяната” извади нож на доскорошните партньори на партията в кабинета – „Има такъв народ”.

Той обвини ИТН, че е излязла от коалицията заради съдебната реформа „ИТН напуснаха правителството, защото ние входирахме закона за КПКОНПИ, защото разбихме мега корупционната схема на „Капитан Андреево“. Защото отказахме да дадем 4 млрд. на четири фирми“, каза Сабрутев пред бТВ.

Надявам се президентът да даде мандата на ДБ, заяви още Сабрутев. Той добави, че са готови да участват в преговори за съставяне на нов кабинет, за да се запази политическата и икономическата стабилност на страната, но бе скептичен за бъдещето му.

„Изготвихме изключително ясна програма с ясни приоритети, подредени във времева рамка. За, съжаление не срещнахме подкрепа от 121 народни представители, които да подкрепят продължаването на борбата с корупцията. Въпросът е, ако се състави кабинет със същия състав каква би била разликата в този кабинет? Колко устойчив би бил той? Не сме готови да търгуваме с обещанието ни за нулева корупция“, допълни Сабрутев. Той подчерта, че съставяне на безпринципна коалиция, без ясни приоритети, без ясна законодателна и времева рамка няма бъдеще в този парламент.

Сабрутев няколко пъти повтори, че ПП няма да се откаже от обещанието си за нулева толерантност към корупцията и остави впечатлението, че по-скоро ще има избори, отколкото кабинет. Вчера колегата му Андрей Гюров каза, че с ИТН, които са съборили кабинета, в една нова коалиция няма да бъдат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай