Понеделник,

Румен Спецов с новини за Барселонагейт. Има ли резултати?

От: Рачо Рачев, кадър Нова ТВ -
2362
Румен Спецов с новини за Барселонагейт. Има ли резултати?
A
A
A

"Ние нямаме власт над процеса за "Барселонагейт", твърде е възможно процесът да продължи с години", обяви пред Нова телевизия директорът на Националната агенция за приходите (НАП) Румен Спецов.

За него проблемът е наличието на много физически и юридически лица, които не са български дружества, офшорни компании с регистрации в чужбина, и получаването на достоверна и адекватна информация е твръде забавена.

Относно проверките за Делян Пеевски Спецов също не се ангажира със срок кога може да има резултат.

За проверките на ГКПП „Капитан Андреево" директорът на НАП разясни, че има два отделни пункта - за фитосанитарен контрол и за дезинфекция, така наречения "златен гьол", който е бил посетен в началото на лятото.

"Бяха назначени ревизионни производства, установени задължения, които са събрани. Случаят е приключен. Сумата е голяма, но не мога да бъда конкретен. Сега е на фокус е фитосанитарният контрол", отбеляза Спецов

Той допълни, че за фитосанитарния контрол водещи са от Министерство на земеделието.

Относно идващите празници и цените на хранителните продукти, Спецов се съгласи, че отново има опити за спекула. "Нашата цел е да гарантираме целия път на стокооборота - да имаме реалното издаване на фактури, стокообмена, за да можем да търсим реалните суми от реалните продажби", допълни той.

Директорът на НАП потвърди, че обществото не бива да се притеснява за наличност на олио, зърно или горива, защото доставките засега не са спирали, а специално за олиото имаме запас за поне години напред.

"Директорът на НАП Велико Търново Ивайло Здравков е освободен заради установени сериозни нарушения в организацията на работата на поверената му дирекция. Някои от нарушенията са издаване на неправомерни заповеди, но това е вътрешноструктурен проблем на НАП",  заяви Румен Спецов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички