Румен Овчаров разкри какво е поискал Путин

Ватиканска банка купила 10 млн. рубли

Румен Овчаров разкри какво е поискал Путин | StandartNews.com

"Ако дадем оръжие на Украйна, ще спрем ли войната?"

Това запита бившият икономически министър от БСП Румен Овчаров в ефира на бТВ в отговор на въпрос защо Столетницата е против военна помощ за Киев.

Затова БСП е принципна, ние сме против войната, уточни Овчаров.

„Аз едва ли мога да бъда защитник на Путин, но ако сега се запитаме какво искаше Русия. Русия искаше Украйна да не влезе в НАТО – нещо, което сега Украйна сама предлага. Второто нещо, което искаше Русия, е изпълнението на Минските споразумения, което предвиждаше особен статут на Донецка и Луганска област.

Това толкова ли беше трудно да бъде направено при положение, че сега всички са готови да го направят. И не го направихме преди месец и половина, а сега се чудим защо сме във война“, коментира Овчаров.

Той предупреди, че има реална опасност да останем без газ, ако откажем да го платим в рубли. По думите му трябва да сме благодарни, че руснаците не спряха доставките през февруари и студения март.

„Днес прочетох, не зная дали е вярно, че една от ватиканските банки вече е купила 10 млн. рубли", коментира Овчаров.

"Имаше един професор Котлър, който е специалист по маркетинг, който казва така: когато духа вятър, едни строят стени, а други правят вятърни мелници. Аз съм сигурен, че някои държави, които много хитро ще си изиграят сега ролята, ще спечелят огромни пари, като се явят посредник между Русия и всичките тези, които твърдят, че няма да плащат“, смята социалистът.

На въпроса как ще излезе БСП от това управление на държавата – по-силна или по-свита, той отговори: „Аз го казах още преди 4 месеца – досега няма случай в който БСП е била във властта, и да е излязла по силно. Напротив – обикновено губи между 50% и 70%“.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай