Ровят имотите на Цветанов 10 г. назад

Ровят имотите на Цветанов 10 г. назад | StandartNews.com

София. Експерти от Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество започват проверка на имотите на зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов. Те ще нищят дали има несъответствие между имоти и доходи за последните 10 г.

"Постановлението от прокуратурата за последното обвинение срещу Цветанов - за незаконно облагодетелстване на трети лица, е получено при нас преди седмица", заяви пред "Стандарт" шефът на комисията Пламен Георгиев. Според него това обвинение фигурира в закона и комисията трябва да започне проверка. Експертите се сезират, дори когато има обосновано предположение за престъпление. Ако комисията установи, че имотите и банковите авоари на Цветанов надвишават с над 250 000 лв. декларираното имане, служителите ще наложат запор върху имуществото му. След това ще подадат иск в съда за отнемането му.

Срокът за проверката е 1 г., тепърва комисията ще поиска достъп до банковите сметки на Цветанов и семейството му, както и информация за движимото и недвижимо им имущество. "Това не е първото дело по новия закон", заяви още Георгиев.
До седмица вероятно в съда ще бъдат подадени искове за отнемане на имуществото на депутатите от ДПС в миналия парламент Гюнай Сефер и Митхат Табаков. От началото на 2013 г. комисията е отнела имущество за 9 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай