Рашков вади документи. Има ли акция срещу Асен Василев?

Той показа документа за досъдебното производство, което е било образувано

Рашков вади документи. Има ли акция срещу Асен Василев? | StandartNews.com

Образуваното досъдебно производство срещу Асен Василев е политически акт, заяви в интервю за бТВ министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

По думите му без необходимите данни това е злоупотреба с процесуални правомощия, тъй като не са налице изискуемите по закон предпоставки за поставяне началото на досъдебно производство. Също така трябва да има не само законен повод, а и достатъчно данни за това.

Рашков показа и документа за досъдебното производство, което е било образувано. Рашков иска да се попита прокуратурата защо твърди обратното. „Свикнахме вече с това от прокуратурата да се получават неверни данни, да не кажа да се лъже“, обясни той.

"В документите се съдържа сигнал на Георги Самуилов до главния прокурор, където той подробно разказва за среща, която е имал Асен Василев с бизнеса, включително е провел разговор със Самуилов. Той описва няколко факта, които са се случили на 13 и 14 март тази година. Става въпрос за спекулата с горивата. Твърди, че Василев едва ли не е извършил някакво престъпление по отношение на самия него", разкри Бойко Рашков.

"Отделен е въпросът дали има данни за престъпление тук. Толкова много са бързали, че са написали, че законен повод е съобщение от органите на МВР до Специализираната прокуратура, което е откровена лъжа. Материали от МВР до спецпрокуратурата няма. Има сигнал от Георги Самуилов, който има пряк достъп до главния прокурор. След като той незабавно се е задействал, материалите са изпратени", уточни вътрешният министър.

„Разбира се, от това нищо няма да излезе. Това е злоупотреба с право от прокуратурата, тъй като вътре няма достатъчно данни за каквото и да било престъпление“, категоричен бе Рашков.

По думите му е интересно защо Специализираната прокуратура продължава да лъже, че производство срещу Асен Василев няма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай