Неделя,

Рашков: В Пловдив са купувани гласове по 30 лв. от името на ГЕРБ

От: Стандарт -
Рашков: В Пловдив са купувани гласове по 30 лв. от името на ГЕРБ
A
A
A

"В Пловдив са се купували гласове от името на партия ГЕРБ. Това са разкрили полицейските служители в Пловдив”, каза вътрешният министър Бойко Рашков пред БНР.

“Прокуратурата ще разкрие дали дамаджаните имат някакво правно значение, това ще се види. Борисов може да даде отговор на този въпрос. Прокуратурата трябва да даде повече информация от тук насетне", добави Рашков по повод коментар на Бойко Борисов, че “ако заровите дамаджана, Бойко Рашков ще я намери“.

Служебният вътрешен министър посочи, че прокуратурата трябва да каже дали за Пловдив вече има образувано разследване.

“До онзи ден се казваше, че там били неясни нещата, че нямало данни, че ръководство на МВР било така обърнало нещата, че полицаите да разследват без прокурорите - това е абсолютна лъжа. На прокурорите вчера е докладвано, че има доказателства за Пловдив, разследването върви, има разпитани и свидетели, става ясно, че са се купувани гласове по 30 лв., така че Борисов, когато говори за дамаджани, да има предвид, че има няколко хиляди души, които са били обект на купуване на гласове във връзка с изборите на 4 април", обясни вътрешният министър.

По думите му Министерството на вътрешните работи предприема безпрецедентни действия срещу групите за купуване на гласове за предстоящите избори.

Рашков съобщи за случай от последните дни, при който в къща в свиленградско село са открити фирмени касови книги с обороти, както и списъци с имена на 28 хиляди избиратели в района.

"Искам да поздравя всички служители на МВР с професионалния им празник и да им пожелая здраве, усилие и успехи в работа, те доказват, че могат да постигат резултати, защото МВР има огромен капацитет и е важно той да се използва в името на закона, на българските граждани и на държавата. Смятам, че го постигат това и те имат благодарност от моя страна за своите усилия", каза пред БНР Рашков по повод празника на МВР.

Бойко Рашков коментира и поздрава на бившия министър-председател Бойко Борисов към служителите на МВР.

"Не може Борисов да дава оценки, още повече, че той е завършил съвършено друга специалност, че сега едва ли не все едно се работи по милиционерски, и то след 30 години изминали в преход по пътя към демократичното развитие, че сега сме се върнали да работим така, както е работено до 89-а година, нищо общо няма с това с действителността. Служителите на МВР са много образовани и трябва да бъдат насочвани в правилната посока да изпълняват законовите си задължения", добави Рашков.

По думите на вътрешния министър Законът за МВР е променян твърде много пъти и затова е важно как се тълкува и прилага този закон.

Според него полицейските служители не бива да бъдат насочвани към тормоз на определени бизнесмени, на неудобни граждани, те да бъдат притискани да са като с "бухалки".

 

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички