Рашков с разкрития за охраната на Гешев

Служителите в едно бюро вземат много повече от НСО

Рашков с разкрития за охраната на Гешев | StandartNews.com

Подчиненото на главния прокурор бюро за защита според собствените си данни не е имало нито един свидетел под закрила през цялата 2020 г. В същото време то има огромен бюджет и се използва за денонощна охрана на обвинител №1 Иван Гешев. Това съобщи в студиото на "Лице в лице" по бТВ вътрешният министър Бойко Рашков.

"Това е Франкенщайн - нещо, което нито е полицейски орган, нито е орган по сигурността като ДАНС. Те не са разследващи органи, те са едни служители, назначени персонално от главния прокурор, които получават много по-високи заплати от тези на служителите, работещи в НСО и тези в МВР. Вероятно са се занимавали само с охраната на Иван Гешев - държавният глава не разполага с такава охрана", подчерта той.

Рашков обясни, че става дума за структура с 9-10 млн. лв. годишен бюджет и 150 души на щат, "като една голяма част от тях не правят друго, освен да го (Гешев) охраняват на трисменен денонощен режим".

Според Рашков по времето, когато бюрото е било към министъра на правосъдиeто "такива извращения с щаб, бюджет, правомощия и подобни нито се предвиждаха в закона, нито бяхме свидетели на подобни арогантни действия" като нахлуването в президентството преди година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай