Четвъртък,

Рашков: Борисов подслушваше чрез думата "преврат"

От: Редактор -
Рашков: Борисов подслушваше чрез думата "преврат"
A
A
A

Вътрешният министър отново се заяде с Бойко Борисов. Бойко Рашков обясни защо много българи, участващи в протестите, са били подслушвани. „Тези дни на един брифинг Борисов използва израза "преврат", че някой иска да осъществи преврат.

Това кореспондира в много голяма степен с това, което аз съм прочел в едно постановление на Специализираната прокуратура, където пише точно това. Нищо случайно няма.

Това е основанието да се използват СРС-та срещу стотици български граждани. И те не са, както в началото се казваше – 30, 50, 70... Те са стотици. Тези СРС-та са използвани не само през септември миналата година, а преди това и след това.“ Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков .

Пред Mediapool той уточни, че разрешенията са издавани по чл. 95 от Наказателния кодекс - граждани участват в бунт или въстание с цел да се подронят или съборят властта в нашата страна.

„Коя е тая прокуратура и кой е тоя прокурор (които са се занимавали с това)? 

Дали не се казва прокурорът Първанов от Специализираната прокуратура, който бил наблюдаващ прокурор по това производство, по което са направени множество искания за използване и прилагане на множество специални разузнавателни средства, разрешавани от Специализирания наказателен съд? Нека да видим това.

Тези лица, които са били активни в тази дейност, трябва да бъдат показани на българското общество. Мисля, че това е справедливо.“, подчерта Рашков.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички