Рашидов иска съд за Отровното трио. И да плати сметката

Депутатът защити полицията

Рашидов иска съд за Отровното трио. И да плати сметката | StandartNews.com

Съд за Отровното трио заради снощните погроми и плащане на сметката за щетите от тях поиска народният представител Вежди Рашидов. Колеги, имам чувството, че вие наистина не виждате какво става. И говорите, без да си давате сметка, че не полицаите замеряха с камъни и газ, а това го правеха протестиращите, каза депутатът от ГЕРБ по повод снощните ексцесии срещу униформените.

"Това, което се случи вчера, е един протест, иницииран и провокиран от едно самозвано трио които са синове на тежката комунистическа номенклатура", каза още Рашидов. И продължи: "Бяхме свидетели на неконтролирана, грозна агресия срещу българската полиция.”. "Снощи границата беше премината. Десетки ранени полицаи бяха в коридорите на болниците. Подложиха българските полицаи на крайно унижение", възмути се депутатът.

"Апелирам към властите и Столична община сметката за всички разходи, които са свързани с протестите, блокадите и оказаната медицинска помощ, да бъде връчена на инициаоторите на тези незаконни метежи. Тази сметка е изцяло на гърба на онова безотговорно трио. Призовавам държавата да даде на съд това безотговорно трио", отсече Рашидов. Той разкритикува и президента Румен Радев за неговата реплика: "Мутри вън", която му е създала измамно себелюбие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай