Радев връчва мандата. Представят министрите

Гласуват кабинета в понеделник

Радев връчва мандата. Представят министрите | StandartNews.com

Коалиционното споразумение за властта бе подписано вчера. И това пришпори съставянето на кабинет.

ВИЖ ОЩЕ: Трите котви на кабинета "Петков"

Президентът Румен Радев връчва днес в 10 ч. мандат на Кирил Петков за кабинет. Малко по-късно – от 13 ч., новият премиер ще представи в Народното събрание екипа си. За първи път мандат се връзва в събота.

ВИЖ ОЩЕ: Най-чаканият документ. Вижте министрите и споразумението за кабинет

На извънредно заседание на парламента в понеделник новите министри ще бъдат гласувани и веднага след това влизат във ведомствата си.

Финалните текстове по коалиционното споразумение за съставяне на правителство бяха готови още четвъртък. На лидерска среща между четирите формации бяха изчистени появилите се забележки. А вчера, в края на деня Кирил Петков и Асен Василев, съпредседатели на "Продължаваме Промяната", потвърдиха подписването на коалиционното споразумение с "Демократична България", "Има такъв народ" и "БСП за България".

ВИЖ ОЩЕ: Пълна промяна във властта. Как се разместват агенциите?

"Споразумението беше подписано от всички наши коалиционни партньори", заяви Кирил Петков.

Коалиционния договор са подписали лидерът на ИТН - Слави Трифонов, председателят на БСП - Корнелия Нинова, и Христо Иванов от "Демократична България".

Според Петков, всеки от коалиционните партньори ще носи отговорност за отбора, който предлага.

"Тези хора стават един общ отбор - отборът на България, и ние ще изискваме резултатите, които всички заедно сме се съгласили, че трябва да постигнем", категоричен бе той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай