Президентът свали доверието си от кабинета

Обяви го в обръщение към нацията

Президентът свали доверието си от кабинета | StandartNews.com

 

Президентът Румен Радев направи обръщение към нацията, в което обяви, че снема доверието си от правителството, „защото то не носи доверие“. Според него това го прави не като опонент, а като държавник с мисъл за бъдещето.

Според него има остра криза на всички нива, погасва се закона и морала, а кабинетът отказва да поеме отговорност както за кризата с водата, така и за горенето на боклука, което застрашава здравето на българите. Освен това тихомълком се опитал да прокарва реформа на валутния борд.

Парализата на обществените системи е без аналог в прехода, каза президентът. И добави : „Бедносткта се задълбочава, а се търгува с националния суверенитет в името на лично политическо оцеляване“.

Радев определи ситуацията като „ организирано настъпление срещу гражданските свободи“.

Според него управлението води до разпад на държавността и ни лишава от  добро блъдеще  и на това трябва да се сложи край.

Радев обяви, че делението в страната вече не е между леви и десни, а между порочната власт и милионите почтени българи.

„В борбата за отстояване на правата, аз съм редом с вас“, заяви президентът. И добави, че „бъдещето е на свободните граждани, които не се страхуват от репресии“. И на всички, „с които ще възродим Отечеството“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай