Четвъртък,

Радев скръцна със зъби: Време няма, всеки ден е ценен!

От: Рачо Рачев, колаж БГНЕС -
981
Радев скръцна със зъби: Време няма, всеки ден е ценен!
A
A
A

„Правителството трябва да прави така, че да не допуска политиката и геополитиката да убиват българската икономика. Нужни са надеждни, устойчиви мерки и решения, а не само добри намерения. Времето за анализи изтече, чакаме резултатите", заяви президентът Румен Радев от Пловдив, където посети завод на металургична компания, предаде Нова телевизия.

Той каза още, че не може в условията на остра енергийна криза енергоинтензивните предприятия да бъдат изоставени, без адекватни мерки и предсказуемост в ценовата политика.

„Следим какво прави правителството, така че да поевтинеят токът и газът и да има адекватни компенсаторни механизми за бизнеса. Има нови хора в ръководството на енергетиката, но къде са резултатите? Хората не ги усещат, а време няма. Всеки ден е ценен, увеличава се рискът от фалити и загуба на пазари", посочи държавният глава.

Относно изграждането на нови мощности в АЕЦ "Белене" той смята, че България има бъдеще като ядрена държава и трябва да се вземе решение. "Десетилетия напред да имаме инвестиции в базови мощности, не можем да си позволим лукса да се откажем от големия инвестиционен потенциал", коментира Радев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички