Радев събра за последно служебните министри, какво им каза

След 7 месеца и два кабинета България стана малко по-добра, смята Стефан Янев

Радев събра за последно служебните министри, какво им каза | StandartNews.com

Вашият кабинет показа, че може да има нов тип управление, прозрачно и отговорно, с грижа за хората.

Това каза президентът Румен Радев в Гербовата зала на "Дондуков" 2, където прие членовете на служебния кабинет, назначен на 16 септември, преди по-късно днес в Министерския съвет да се състои церемонията по приемственост в изпълнителната власт между новоизбраното правителство и служебния кабинет. 

На вас се падна да осигурявате функционирането на държавата през последните 7 месеца, налагаше се да работите в изключително сложни условия. Днес вашата мисия е изпълнена, но каузата "България" е непреходна и вашите компетентност, опит и авторитет ще бъдат необходими и за в бъдеще заяви президентът.  

"След два служебни кабинета според мен България е различна, надявам се - малко по-добра", заяви досегашният служебен премиер Стефан Янев, който бе избран за министър на отбраната в новия редовен кабинет. "Дали ще продължим в същата посока, зависи вече от продължаване на същото темпо на реформи. Това е и един от мотивите на базата, на който приех да остана в следващия редовен кабинет", коментира Янев. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай