Радев с остро послание за правителството, какво предупреди

Президентът каза, че няма да допусне въвличане на България във войната в Украйна

Радев с остро послание за правителството, какво предупреди | StandartNews.com

С това правителство са свързани много надежди, но много са и очакванията и те са за много по-бързи резултати, заяви президентът Румен Радев за работата на кабинета на Кирил Петков през първите им 100 дни.

„В една невиждана досега каскада от кризи правителството имаше своите 100 дни. Но тези кризи не дават толеранс на българските граждани и на бизнеса. Цените растат. Аз очаквам правителството да се фокусира върху гарантирането на енергийната и продоволствена сигурност. Все още хората очакват резултати“, напомни държавният глава.

"Учудващо за мен и объркващо за много хора е системното отстраняване на кадрите на служебните правителства, които разкриха множество корупционни схеми, от които реално започна промяната", посочи Радев.

Очаквам не само посланикът на Руската федерация, но всички посланици в България да работят и да се изявяват в рамките на своя статут, с уважение към българските институции и суверенитет, обяви Радев по повод размяната на реплики между руската посланичка Елеонора Митрофанова и премиера Кирил Петков.

С остър тон той заяви още, че няма да допусне въвличане на България във войната в Украйна. „Избран съм да отстоявам сигурността и мира в България. Цената на войната я плащат гражданите, а не телевизионните проповедници. Моята грижа са хората”, категоричен бе той в отговор на въпрос за отказа на страната ни да изпрати оръжие за украинците.

Войната определено ще принуди ЕС да действа много по-солидарно и ако това се случи, ще бъде наистина успех за българското правителство, коментира Радев по въпроса за общите преговори на ЕС за доставки на газ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай