Петък,

Радев с изненадваща прогноза за Путин и Зеленски. Възможна ли е?

От: Редактор -
17146
Радев с изненадваща прогноза за Путин и Зеленски. Възможна ли е?
A
A
A

Очаквам държавата като основен координатор на тези дейност срочно да изготви алгоритъм, между централната и месната власт, да се изгради гъвкава, но и устойчива връзка. Това заяви президентът Румен Радев по повод ситуацията с украинските бежанци у нас. 

Той коментира и помощите от 40 лева за бежанците. "Тези пари не се дават на украинските граждани, те се дават на собствениците на хотели, които могат да докажат, че в този момент са дали покрив и храна.

 Не случайно събрах при мен и премиера, и министри, за да мислим не само на парче, а цялостна система за решаване на кризи. Знаете, че законът за управление на кризи е обновен към 2009 г., но няма какво да го замести в момента", заяви държавният глава и предложи да се върнат в училище учебните програми за реагиране при бедствия и аварии.

Той коментира и евентуална среща между президентите на Русия Владимир Путин и Украйна Володимир Зеленски за постигане на мир."Не случайно казах, че Русия може да спечели тази война в определено отношение, но тя не може да спечели мира.

Преговорите са решението. България има основание да бъде място за една такава среща, но това трябва да стане в координация с ЕС. От друга страна България бе част от списъка с неприятелските страни, което бе едно неудачно решение", коментира Радев.

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички