Радев с изненадваща прогноза за Путин и Зеленски. Възможна ли е?

За евентуална среща у нас

Радев с изненадваща прогноза за Путин и Зеленски. Възможна ли е? | StandartNews.com

Очаквам държавата като основен координатор на тези дейност срочно да изготви алгоритъм, между централната и месната власт, да се изгради гъвкава, но и устойчива връзка. Това заяви президентът Румен Радев по повод ситуацията с украинските бежанци у нас. 

Той коментира и помощите от 40 лева за бежанците. "Тези пари не се дават на украинските граждани, те се дават на собствениците на хотели, които могат да докажат, че в този момент са дали покрив и храна.

 Не случайно събрах при мен и премиера, и министри, за да мислим не само на парче, а цялостна система за решаване на кризи. Знаете, че законът за управление на кризи е обновен към 2009 г., но няма какво да го замести в момента", заяви държавният глава и предложи да се върнат в училище учебните програми за реагиране при бедствия и аварии.

Той коментира и евентуална среща между президентите на Русия Владимир Путин и Украйна Володимир Зеленски за постигане на мир."Не случайно казах, че Русия може да спечели тази война в определено отношение, но тя не може да спечели мира.

Преговорите са решението. България има основание да бъде място за една такава среща, но това трябва да стане в координация с ЕС. От друга страна България бе част от списъка с неприятелските страни, което бе едно неудачно решение", коментира Радев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай