Вторник,

Радев посрещна главния мюфтия, какво обсъдиха

От: Редакция -
Радев посрещна главния мюфтия, какво обсъдиха
A
A
A

Президентът Румен Радев проведе среща на "Дондуков" 2 с главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи, съобщиха от президентството.

Държавният глава поздрави Мустафа Хаджи за последователните действия на Главното мюфтийство за насърчаване на толерантността и разбирателството в българското общество, които изповядва традиционният ислям в България. Румен Радев открои и ролята на традиционните вероизповедания в страната ни за укрепване на семейството и за съхраняване на традициите, които сплотяват българското общество.

От името на мюсюлманското вероизповедание в България д-р Мустафа Хаджи поздрави президента Радев с встъпването му в длъжност за втори мандат. Д-р Хаджи изрази увереност, че със своята мъдрост и постоянство българският президент ще продължи да обединява нашия народ в трудни за света и за държавата ни времена, пише в съобщението.

На срещата президентът подчерта усилията на държавата за изграждане и оборудване на 390 амбулатории за доболнична помощ с фокус върху малките и отдалечени от големите градски центрове населени места, както и за създаване на система за оказване на спешна помощ по въздуха. Обсъден беше и въпросът за акредитацията на Висшия ислямски институт, който да поеме обучението на мюсюлманските духовници в България, се посочва в съобщението.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички