Радан: Ако няма воля да се спрат кражбите, нямаме място в управлението

Радан: Ако няма воля да се спрат кражбите, нямаме място в управлението | StandartNews.com

"Реформите са на пределна фаза, от която зависи дали ще бъдат успешни или не. Правителството изпълни своя ангажимент сравнително бързо - само в рамките на 6 месеца успя да изготви законодателната основа на приоритетните реформи и да я внесе в парламента", заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев в Шумен.

"Сега е ред на парламентарното мнозинство да покаже решимостта си да потвърди реформите. Лош знак беше, че една от най-важните части на здравната реформа, а именно -спирането на източването на здравната каса беше бламирана от повечето депутати, сред които и такива на ГЕРБ. Благодаря на премиера, въпреки съпротивата на неговите хора, потвърди подкрепата си за реформата. Това е изключително важно, защото става въпрос за стотици хиляди лева", добави той.

"Ако няма воля да се реализират реформите и да се спрат кражбите в управлението, ние нямаме място в тази власт. Но не виждам защо трябва да се стига до там. Виждам много ясна воля на премиера за промяна", каза още лидерът на ДСБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай