Събота,

Радан Кънев с трудно решение. За какво се извини?

От: СТАНДАРТ -
1186
Радан Кънев с трудно решение. За какво се извини?
A
A
A

Взех трудно решение, обяви евродепутатът Радан Кънев във Фейсбук и се извини на ДСБ, смятайки че е разочаровал много хора.

"В крайна сметка, след доста размисъл, реших да не се кандидатирам за председател на "Демократи за силна България" на Националното събрание идната седмица", написа евродепутатът Радан Кънев във Фейсбук.

Ето какво написа Радан Кънев във Фейсбук:

"Трудно решение, което - знам - разочарова мнозина. Благодаря още веднъж и за номинациите, и за подкрепата. И искрено се извинявам за излъганите надежди и доверие.

Няма как да обясня всичките си съображения тук. Най-малкото, ще стане твърде, твърде дълго... Най-важните две, накратко:

1) Не мисля, че човек трябва да се връща в роля, в която е бил. Рядко става по-добре.

2) Далеч по-важно - при никакви условия няма да се превърна в участник в процес, който да застраши единството на партията ДСБ или на обединението Демократична България, или да бъда спирачка пред засилената консолидация на коалицията.

Има достатъчно вече натрупани рискове и проблеми в това отношение. Моят възможен принос е да не допринасям за задълбочаването им. Разрешаването им е задача на самото събрание и на следващото ръководство.

В името на единството и на партията ни, и на демократичната реформаторска общност в България, преди повече от седем години оттеглих кандидатурата си за лидер на тогавашния Рефораторски блок, по същите съображения подадох оставка като председател на ДСБ през 2017 г. Мнозина смятат, че и двата пъти съм направил грешка, но аз не споделям това мнение. Не ми пречи да отстъпя и трети, и тридесети път, ако цената е единството. И от тази позиция ще мога да се противопоставя на всеки, който го застрашава в бъдеще.

Като всеки човек, който се занимава с политика, съм подвластен на греха на суетата и вероятно имам его, далеч надскачащо достойнствата ми. И като всеки отговорен човек съзнавам, че решенията ми, и правилните, и грешните, не обслужват само личен интерес, а и общностен, и обществен.

В близките седмици и месеци ще подчиня и егото си, и отговорността си, на сериозна политика и работа за наистина дългосрочни национални цели, а не на дребни лични борби, които свалят ръста и доверието на участващите хора, общности и партии".


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички