Понеделник,

Радан Кънев назова три сериозни проблема на управлението

От: Рачо Рачев, сн. БНТ, архив -
891
Радан Кънев назова три сериозни проблема на управлението
A
A
A

Три свои притеснения от случващото се със сегашното управление на държавата формулира в интервю за БНР евродепутатът Радан Кънев от ДСБ.

„Очевидният факт, че към момента в секторите сигурност, отбрана, външна политика в България има неяснота все още кой упражнява националната политика – дали е президентът и неговите съветници, дали е Министерският съвет, а Конституцията е пределно ясна.

На второ място, без съмнение виждаме тревогата на изключително много хора с десни възгледи, особено хора от бизнеса, особено от малкия, средния, динамичния бизнес от начина, по който е конструиран бюджетът.

И на трето място, човек трябва много сериозно да си е затворил очите, за да не види опитите на БСП и конкретно на г-жа Нинова да вкара правителството в коловоза на левия популизъм“, очерта Кънев.

Според него парцелирано, феодално управление на държавната власт в период на криза не може да има.

Може да има нюанси в политиките на партиите в коалицията, но да приемем безропотно, че икономиката ще бъде управлявана от БСП, а енергетиката - от Слави Трифонов, е лоша перспектива, подчерта Радан Кънев.

Има много ясно разделение в оценката на досегашното ръководство на ДСБ и на пътя на партията напред. Има две много силни мнения, коментира той изборите за нов лидер на ДСБ, където отказа поста на заместник-председател.

„Близо половината гласове да бъдат получени срещу действащ председател от нов кандидат, и то в момент, в който партията е участник във властта, показва много сериозно желание за промяна на много хора. нещо, което тепърва ръководството трябва да разчете, да оцени в каква посока се търси тази промяна“, каза Кънев.

„Има един елемент на говорене вътре в партията, който се чу ясно на това събрание, който застрашава всичко друго. Това е изказаната неколкократно теза, че който е против даден кандидат за председател или не одобрява дейността на досегашното ръководство в една или друга посока, значи е човек на ГЕРБ. Това е катастрофално говорене с потенциални неограничени разрушителни последици, което трябва да спре на секундата, защото е глупаво и невярно“, категоричен е евродепутатът.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички