Путин свалил цената на газа след подаръка на Борисов

Василев излъга, Борисов не е чакал Путин 8 часа, казва Тома Биков

Путин свалил цената на газа след подаръка на Борисов | StandartNews.com

Щом като доставките ни на газ спряха, но не и самият газ, значи не сме енергийно зависима държава, заяви пред Нова телевизия депутатът и заместник-председател на ГЕРБ Тома Биков.

ГЕРБ сме направили връзки с Гърция и Турция, в които освен да изнасяме можем и да внасяме газ. Балкански поток може да достави газ за България, категоричен бе Биков.

По думите му има посредници, които ще оскъпят газа със 100 млн. лева на месец. "Важният въпрос е, че заради това правителство в следващите месеци България ще плаща 100 млн. повече, отколкото плащаше предния месец. Правителството участва в корупционна схема", убеден е Биков. И попита защо "Булгаргаз" не са заявили резервирали газ от Гърция, а го е направила частна фирма.

"Това, което казват Радев и ГЕРБ, се вижда от всички. Включително от БСП и българските граждани. Нямам усещане за затопляне на отношенията между президента и ГЕРБ. Г-н Радев е в позиция да се разграничи от правителството, за да не обере негативите от действията им. Нямаме полза да ухажваме Радев. Правителството вкара в такава ситуация страната, че не знам дали някой ще има желание да управлява след тях", посочи той.

ГЕРБ е "за" излизане от руската зависимост, но без посредници и не на по-висока цена, подчерта Биков.

"Василев излъга, Борисов не е чакал Путин 8 часа. След като му подари кученцето газът падна с 20%. Назначават корпоративни хора, които превземат държавните дружества", разкри още депутатът.

Според него има възможност правителството да вкара 40 млрд. куб. м газ, просто трябва да направят предварителни заявки. "Защо не са го направили това януари или февруари тази година", попита Биков. "Правителството иска да върне посредниците при доставките на газ", смята той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай